Wednesday , November 13 2019
Home / slovenia / Inšpekcija o ravnanju z dvojčkoma: Obravnava je bila primerna

Inšpekcija o ravnanju z dvojčkoma: Obravnava je bila primernaHrvaško javnost je včeraj pretresel primer dvojčkov, potem ko so se na družbenih omrežjih pojavile fotografije zanemarjanja v hrvaški bolnišnici. Inšpekcija trdi, da je bilo vse v skladu s strokovnimi smernicami, mama se je za odziv opravičila.

Inšpekcija hrvaškega ministrstva za zdravje je pokazala, da niso bile zaznane strokovne napake pri obravnavi dojenčkov, poroča N1. Kot so zapisali v poročilu, je bilo za dojenčka primerno poskrbljeno. "Vsi deli kože in sluznic, razen mest, ki so bila v stiku z drisko, so zdravi in ​​odlično negovani. Ne zgleda da da bili otroci na kakršen koli način neprimerno obravnavani ali zanemarjani."

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Directorate of bolnišnice Fran Mihaljević v Zagrebu je z mamo že stopila v stik in jo povabila na sestanek, da ji pojasni, kaj se je dogajalo. Mama petmesečnih dvojčkov Ana treščecse je po dananšnjem pogovoru z zdravniki odzvala drugače. Razume, zakaj je bil otrok privezan na posteljo in razloge za rdečo kožo, a še vedno misli, da bi otroke lahko bolj pogosto previjali. Direktorica bolnišnice Alemka Markotićse je za nesprestno komunikacijo opravičila in dodala: "Tudi mi smo ljudje in imamo včasih nespreten odziv."

Fotografije so tudi sprožile grožnje s smrtjo v komentarjih pod objavo, za kar se je mama že opravičila, so zapisali pri 24sata. Oglasili so se tudi pediatri, ki pravijo, da se takšna rdečica na intimnih predelih lahko pojavi zelo hitro in da zanemarjanju v tem primeru nihče ne more govoriti.

Zanemarjanje ali strokovna obravnava?

Spomnimo, po hrvaških družbenih omrežjih so zaokrožile fotografije petmesečnih dvojčkov, ki se zaradi rotavirus in gripe že teden dni zdravita v bolnišnici Fran Mihaljević v Zagrebu.

Klinika Fran MihaljevićFOTO: Facebook

Eden od dvojčkov je bil po njenih besedah ​​privezan na posteljo, njegova oblačila so bila mokra in umazana. Na rokah sta imela papirnate tulce, plenic jima več kot očitno že dlje časa niso zamenjali. Za mamo je bilo najhuje gledati posledice na koži, ki je bila zelo rdeča.

Zanemarjanje otrok v hrvaški bolnišniciFOTO: Facebook

Klinika Fran MihaljevićFOTO: Facebook

"Poiskala sem sestro, našla sem jo na drugem oddelku, pila je kavo. Rekla mi je, da ne more vsakih pet minut preoblačiti mojega otroka," je mati povedala za Dnevnik.hr in dodala, da sta bila otroka popolnoma zanemarjena, rdečica pa je naravnost strašna. Zdravnica v bolnišnici pa naj bi ji dejala, da imajo polno otrok ter da jih ne morejo stalno previjati.

Vznemirjujoče fotografije vnete kože in zanemarjanja dojenčkov so se razširile po hrvaških družbenih omrežjih. "Njuna zadnjica in vsi intimni predeli so kid žive rane. Dejansko, so so zive rane. Si lahko zamislite, kakšno bolečino in travmo preživljata?"je ob tem zapisano v objavi.


Source link