Tuesday , January 19 2021

Πουτάρης: αναμε και χοντρά λάθη – Ήταν άκαιρη η τοποθέτησή μου στο Μακεδονικό – ολιτικΜε καθυστέρηση περίπου μιας ώρας και σε μια κατάμεστη αίθουσα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ίπαίνοντας στην αίθουσα ο δήμαρχος χαιρέτισε τους αντια συνομίλησε μαζί τους.

Ο κ. Πουτάρης τόνισε αρχικά αστειευόμε ςτις ιτιαυτή η συντντευ οοούύσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ

«Η απόφαση να μην διεκδικήσω τον δήμο είναι καθαρά προσωπική, έχω 16 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε.

Σ ς ί ν α α α α α α α α α α α α Ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι κουράστηκε μττ από 16 χρόνια στν Τοπική Αυτοδιοίκηση.

“Δύο χρόνια πριν είχα αποφασίσει να μην κατέβω. Αλλά είχα υποστεί πολλ πιέσεις να κατέβω. Ιτι είχα να δώσω το έδωσα. Δεν μπορούσα λλα τέσσερα χρόνια »τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Πουτάρης σημείωσε ότι πήρε αυτή τνν απόφαση αν και οι δημοσκοπήσεις έδιναν καιστον ίδτο καιτττττττττττττητνο τηντκο καικο κιιττντκντκντκντκντάντκτττττττττττττητνντην "Η αποδοχή μου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο υποψήφιο", σημείωσε. Νέφερε ότι είχε πολλές πιέσεις για να κατέβει αλλλο ο ίδιος εκτιμά πως "ότι είχα να δώσωτa έδσ".

Αναφερόμενος στην παράταξη «Πρωτοβουλία», τόνισε πως αν και όλος ο κόσμος λέει ότι θα διαλυθεί, ο ίδιος εκτιμά ότι «όχι μόνο δεν θα διαλυθεί αλλά θα διακριθεί κιόλας». «Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο», τόνισε και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν φοβάμαι τις αλλαγές, αλλά τις επιζητώ».

Έο μέλλον της "Πρωτοβουλίας" είναι ότι ανοίγει τι πόρτες. "Πρωτοβουλία θα κάνει προσκλήσεις και σε υποψήφιους και σε άλλους, υπογράμμισε.

"Ου λένε κάποιοι ότι αν δεν κατέβω υποψήφιος η πόλη θα γυρίσειστην κομματική ανυποληψία καιστο Δεν το πιστεύω. Τα χρόνια αυτά βάλαμε με την βοήθεια όλων των συνεργατών μου πολλο σπόρους ανανέωσης. Νοίξαμε την πόλη προς τα ξω αλλ και προς τον εαυτό της, σημείωσε.

Σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η παράταξη για την επόμενη μέρα, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα. “Έως τα ριστούγεννα θα χει ξεκαθαριστεί η κατάστα, είπε ο κ. Πουτάρης, ο οποίος επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν θα διαλυθεί η "Πρωτοβουλία"

Δήλωσε αντίθετος με τη δααιικασία "να δίνει ο δήμαρχο δαχτυλίδι". «Το μόνο δαχτυλίδι που έχω είναι η βέρα του γάμου μου, είμαι εναντίον οποιασδήποτε διαδικασίας να δώσει ο δήμαρχος δαχτυλίδι», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να προτείνει κάποιον καθώς θα είναι σα να δίνει δαχτυλίδι». Αναφερόμενος στον επόμενο δήμαρχο τον περιέγραψ "ως οραματιστής ο οποίος θα έχει δίπλα του ττττττττττττττττκτ

Έκανε κκληση στα κόμματα "να κάνουν στην άκρη και να μην ορίσουν κομηατικούς υποψηφίους." “Ξω και πέρα ​​από κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλσει. Καλούμε τα κόμματα από την αριστερά μέχρι τη δημοκρατική δεξιά να αφήσουν κατά μέρος την υποστήριξή κομματικών υποψηφίων και να εναρμονιστούν με τις ανάγκες των καιρών. Αφήστε τα γίδια ελεύθερα ”, ανέφφ ρε.

Σημείωσε, επίσης, ότι “δεν έλαβε κανένα χρίσμα από τον λέτη Τσίπρα”, απλά ο ίδιος του εξέφραστ ττ το το τγο το το το το το το το το το το το το το το το το το το το το το το το το το το το το «Γώ είμαι με τον κουβέρνο τα α χα χα χα χα χα χα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα ταλατώα Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό με μήνυμά και πως ο ίδιος του απάντησε ότι σέβεται την απόφασή του.

Ξεκαθάρισε ότι δεν άλαλαξε απόψεις ί ό ο ο ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ί ία

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παραδέχθηκ τι έγινα καπ λιθη καπ πποια από αυτά "χοντρά". "Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε και λάθη χοντρά, τα οποία μας στοίχησαν σε δημοφιλία, ανέφεεε.

Ρωτηθείς ποια ήταν αυτά τα λάθη ανέφερε: Όπως εξήγησε, "αταν καιρη η τοποθέτηση του με τον χρνο και τον όγκο των διαδηλώσεων. "Βεβαίως υπάρχει μια τραγική παραπληροφόρηση, με βρίζουν σαν νγα υπέγραψα εγώ τη Συμ φγνα, τόνισ.

Ο κ. Πουτάρης κανε έναν απολογισμό των δράσεων που έχει κάνει η διοίκηση στις δύο θητείε. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αύξηση στις αφίξεις τουριστών, το συμμάζεμα στα οικονομικά του δήμου, στην ελεγχόμενη στάθμευση, στην Καθαριότητα και στο άνοιγμα της πόλης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εξωστ ,έίε, τ ο λ λ λ λ λ λ λ λ λ λ λ λ λ λ λ ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο λ λ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γ γτ

“Κανα ένα μεγάλο άνοιγγα στο διενν τύπο. Ήταν ένας τρόπος μάρκετινγκ. Δεν ήμουν παντελώς άγνωστος πριν γίνω δήμαρχος. Πό το παρελθόν μου, είτε με τον αλκοολισμό, είτε με τα κρασιά, είτε με τον Αρκτούρο. Είχα αναδειχθεί Ευρωππαίος ήρωας για τον Αρκτούρο. Δεν ήμουν άγνωστο στα διεθνή ΜΜΕ. Δεν μιλάμε για Φωνή Λαγκαδ, αλλλγ για New York Times, Guardian, είπε χαρακτη ιιπ.

Παρόντες στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είναι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, οι αντιδήμαχοι Σπύρος Πέγκας, Πέτρος Λεκάκης, Γιώργος Δημαρέλος, Έλλη Χρυσίδου, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Θανάσης Παππάς, Άννα Αγγελίδου καθώς και η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου.


Source link